Resipi masakan Satay Cendawan Tiram
Resipi masakan Satay Cendawan Tiram
Bahan-bahan:
500 g Cendawan Tiram
3 ulas bawang putih
2 keping Bawang besar (saiz sederhana)
4 sudu besar sos soya manis
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos Worcestershire
1 sudu besar Minyak bijan
3 sudu besar minyak masak
lada sulah
Garam
mentega
air
Lemon
Lidi
Bagaimana untuk membuat:
Potong cendawan mengikut saiz satay, ketepikan
Potong bawang saiz dadu
Panaskan minyak, tumis bawang putih, sos tiram, kicap manis, Minyak bijan dan sos Worcestershire
Tambah 100 cc air
Kacau dalam cendawan, Tambah garam dan lada sulah secukup rasa
Masak selama 35 minit, angkat dan biarkan sebati kotor selaa 30 minit
Tusukkan cendawan pada Lidi
Sate panggang cendawan, ringan gris dengan mentega
Hidangkan Satay cendawan bersama baki digoreng perasa
Memberi sedikit jus limau dalam
Hidangkan bersama nasi hangat dan pedas cayenne pepper
Bahan-bahan:
500 g Cendawan Tiram
3 ulas bawang putih
2 keping Bawang besar (saiz sederhana)
4 sudu besar sos soya manis
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos Worcestershire
1 sudu besar Minyak bijan
3 sudu besar minyak masak
lada sulah
Garam
mentega
air
Lemon
Lidi
Bagaimana untuk membuat:
Potong cendawan mengikut saiz satay, ketepikan
Potong bawang saiz dadu
Panaskan minyak, tumis bawang putih, sos tiram, kicap manis, Minyak bijan dan sos Worcestershire
Tambah 100 cc air
Kacau dalam cendawan, Tambah garam dan lada sulah secukup rasa
Masak selama 35 minit, angkat dan biarkan sebati kotor selaa 30 minit
Tusukkan cendawan pada Lidi
Sate panggang cendawan, ringan gris dengan mentega
Hidangkan Satay cendawan bersama baki digoreng perasa
Memberi sedikit jus limau dalam
Hidangkan bersama nasi hangat dan pedas cayenne pepper
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda