Resepi daging Rendang dan bagaimana untuk membuat perap daging Rendang asli Padang

Resepi daging Rendang dan bagaimana untuk membuat perap daging Rendang asli Padang

Perap daging resipi Rendang Padang asli, serta cara mudah untuk membuat rendang daging perap menyelerakan resipi asli Padang, Petua masakan daging yg randang kaya dengan rempah ratus dan pastinya sangat sedap dan lazat, serta rakan-rakan juga boleh cuba membuat sendiri daging rendang resipi di rumah itulah masakan Minangkabau yang tradisional. Malah, Terdapat tiga peringkat dalam masakan, bermula dari peringkat Tempahan basah maka tahap telah berlangsung peringkat kemarau, iaitu:

Goulash (basah)
Kalio
Randang (kemarau)



Berikutan sebelumnya bagaimana memilih daging yang baik

Memilih warna merah terang dengan yg, tidak pucat
Pilih tekstur yg masih terasa mampung
Yg mempunyai bau daging segar, tidak bau masam
Pilih jawapan yang tidak mengeluarkan cecair
Tidak memilih yg beku



Gambar-gambar bagaimana untuk membuat A perap resepi daging Rendang daging Rendang asli Padang
bahan-bahan utama dalam resepi rendang daging

Tipikal daging 2 kilogram di lemak sendiri dan kemudian dipotong kiub.

2 liter santan (sebaik-baiknya Jangan gunakan santan segera)



Bahan-bahan perap resepi daging rendang daging

7 ulas bawang putih

Tanah 1/2 sudu ketumbar

1 ibu jari segmen Saffron yang telah dirakam

1 ibu jari lengkuas segmen

2 cm halia dibakar

6 bijirin candlenut

100 gram cili merah di besar

100 gram cili merah yang kerinting secukup rasa

14 ulas bawang merah

jintan putih 1 sudu teh panggang

2 1/2 camca teh garam

1/2 sudu teh pala serbuk

Menggabungkan randang berharap semua di atas.



Perasa bahan-bahan Rendang Padang

3 tangkai Serai daun memarkan

3 helai daun Saffron

Kandis asid 4 cm

5 Bahasa lime daun


Cara mudah untuk membuat semulajadi Rendang daging lembu yang tipikal:

Pertama sekali sediakan kuali besar dan kemudian masukkan santan yang kemudian kacau bahan perasa sebelum menggoreng, jangan lupa untuk menambah adalah kandis masam, daun kunyit, stalk daun Serai dan kemudian dikacau sentiasa selama kira-kira 30 minit pada api sederhana perlahan-lahan dan sekata tidak untuk memecahkan santan kemudian. Tambah ketulan daging ke dalam kuali dengan api tadi sambil terus kacau sehingga mendidih, kemudian mengurangkan api sambil terus kacau sekali lagi sehingga santan yang thickens dan menjadi kering kelapanya.

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us