Bagaimana untuk membuat resepi bungkal ayam mudah

Bagaimana untuk membuat resepi bungkal ayam mudah

Resipi ayam bungkal
Ayam resipi-bungkal anda kipas daging ayam yang diproses? Makanan praktikal pasti tahu satu ini kerana ia biasanya sudah dijual dalam bungkusan yang telah digoreng jadi dan hidup. Bentuk unik dan boleh contrived secukup rasa menjadi tarikan contohnya terdapat bungkal dengan bentuk abjad, haiwan dan banyak lagi.

Selain dikenali dengan bungkal yang mempunyai satu pusingan menyelerakan keluar pemprosesan adalah agak mudah. Panduan kami pada cukup mudah difahami asalkan anda sebelum ini telah menyediakan bahan-bahan yang diperlukan. Jatuh ke dalam kategori makanan segera adalah begitu popular bahawa ramai yang membuat nyari maklumat. Dan oleh itu anda tidak perlu berada di sini kerana tiada boleh mengikuti cara untuk membuat bungkal yang berikut jejak langkah beliau.

Resipi ayam bungkal
Bahan-bahan yang anda sediakan

500 gram daging ayam, cincang halus
1 sudu teh garam
1/2 sudu teh lada serbuk
telur 2
Rebus air
bawang-putih 5 ulas, mashed
Minyak masak secukup rasa
Penambah rasa jika ianya cinta
5 keping roti segar tanpa kelebihan


Bahan-bahan Pelumar
2 telur, dipukul
150 gram tepung roti

Bagaimana untuk membuat ketulan ayam

Rendam roti segar tanpa pinggi ke dalam air rebus hingga lembut, kemudian Picit begitu.
Kemudian menggabungkan dengan daging ayam yang telah dipukul, telur, bawang putih dan herba. Campurkan sehingga sebati
Masukkan adunan ke dalam kuali penaik di berus lepas dengan minyak masak, roll adunan.
Kukus sedikit lebih untuk 20 minit, kemudian nombor dan berehat
Potong dan bentuk yang anda mahu. Kemudian celup ke dalam telur dan menggulung sedikit ke dalam tepung roti
Ketulan ayam goreng dalam minyak masak yang panas, masak sehingga selesai.
Tanda itu masak warna emas kuning, agak dan mengangkat dan longkang.

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us