Minyak untuk menggoreng

resepi Bunga Kantan Salad Kuah kacang

Bahan-bahan:

150 gr bunga Kantan, potong kasar
150 gr tahu kuning, didadu
bengkoang 100 gr, potong matchsticks
daun basil 1 genggap
kerepek kentang 100 gr.
salad 100 gr.
Minyak untuk menggoreng

Bahan-bahan Kuah kacang:

200 gr kacang tanah goreng
150 ml air rebus
2 camca besar mayonaise
7 caba kerinting merah
rawtir kerinting padi 5
2 cm dalam saiz Miku
2 sudu besar dihiris guma merah
5 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
1 sudu besar air Asam
2 sudu besar lemon jus

Bagaimana untuk membuat:

Goreng tauhu sehingga ia dimasak, ketepikan
Menggabungkan bawang putih, bawang, cili merah, cili merah, kerinting Miku, air, kacang tanah goreng dalam pengisar yang.
Puri sehingga berkrim.
Kuah kacang masak kemudian masukkan air, gula perang, air, Asam, jus lemon dan mayonaise.
Gaul rata dan masak sehingga selesai.
Ketepikan.
Campurkan semua bahan-bahan salad dan Kuah kacang.
Gaul rata dan Hidangkan bersama kerepek kentang.

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us