Resepi masakan Vegetarian teow Shahe Fen
Resepi masakan Vegetarian teow Shahe Fen
Bahan-bahan:
250 gr seduh Shahe Kering, air panas, Parit
60 Gr. cendawan buttonholes, dipotong keping
50 gr peas
50 Gr. lada merah, dipotong keping
50 gr besar Taugeh
Bahan-bahan perasa:
40 Gr. Bawang besar, dicincang
3 ulas bawang putih, cincang
2 camca besar sos soya manis
2 sudu besar sos tomato atau cili sos
2 sudu teh kicap
4 keping lada cayenne, dihiris halus
1 sudu teh garam halus
1 sudu besar dihiris cilantro
5 sudu besar minyak masak
Bagaimana untuk membuat:
Panaskan minyak, bawang tumins dan bawang putih sehingga aromatic
Masukkan kepingan cendawan butang, lada, kacang pis dan Shahe
Tambah kicap, kicap manis, garam dan sos tomato kemudian Taugeh dan ketulan lada cayenne
Masak sehingga semua bahan-bahan dicampurkan dalam sempurna
Sebelum masukkan ketumbar itu, Gaul.
Angkat dan Hidangkan
Bahan-bahan:
250 gr seduh Shahe Kering, air panas, Parit
60 Gr. cendawan buttonholes, dipotong keping
50 gr peas
50 Gr. lada merah, dipotong keping
50 gr besar Taugeh
Bahan-bahan perasa:
40 Gr. Bawang besar, dicincang
3 ulas bawang putih, cincang
2 camca besar sos soya manis
2 sudu besar sos tomato atau cili sos
2 sudu teh kicap
4 keping lada cayenne, dihiris halus
1 sudu teh garam halus
1 sudu besar dihiris cilantro
5 sudu besar minyak masak
Bagaimana untuk membuat:
Panaskan minyak, bawang tumins dan bawang putih sehingga aromatic
Masukkan kepingan cendawan butang, lada, kacang pis dan Shahe
Tambah kicap, kicap manis, garam dan sos tomato kemudian Taugeh dan ketulan lada cayenne
Masak sehingga semua bahan-bahan dicampurkan dalam sempurna
Sebelum masukkan ketumbar itu, Gaul.
Angkat dan Hidangkan
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda