Resepi Croquette Veggie
Resepi Croquette Veggie
Bahan-bahan:
gr 600 daripada kukus kentang, mempuri
1/2 sudu kecil garam
1/8 sudu teh serbuk lada sulah
2 sudu besar tepung sagu
Bahan kandungan:
200 gr. cendawan bayi dari spesies shiitake, dicincang halus
kicap manis 1 sudu besar
Halus bahan perasa:
1/2 sudu kecil ketumbar
3 keping untuk pecan
1/2 sudu kecil garam
1 sudu besar yang dicincang saderi
Upholsteri bahan:
50 ml air
2 sudu besar tepung sagu
remah roti 100 gr.
Bagaimana untuk membuat:
Kulit croquette ini:
Campur semua bahan, ketepikan.
Kandungan Croquettes di:
Tumis bahan perasa yang licin sehingga aromatic
Kacau dalam cendawan, kicap manis, saderi
Angkat, dicincang halus
Ambil satu sudu adunan kulit
Masukkan kandungan, gulung.
Upholsteri bahan:
Campurkan air tepung & sagu
Celup croquette ini dan kemudian golekkan di dalam menjadi serbuk roti
GORENG sehingga masak
Bahan-bahan:
gr 600 daripada kukus kentang, mempuri
1/2 sudu kecil garam
1/8 sudu teh serbuk lada sulah
2 sudu besar tepung sagu
Bahan kandungan:
200 gr. cendawan bayi dari spesies shiitake, dicincang halus
kicap manis 1 sudu besar
Halus bahan perasa:
1/2 sudu kecil ketumbar
3 keping untuk pecan
1/2 sudu kecil garam
1 sudu besar yang dicincang saderi
Upholsteri bahan:
50 ml air
2 sudu besar tepung sagu
remah roti 100 gr.
Bagaimana untuk membuat:
Kulit croquette ini:
Campur semua bahan, ketepikan.
Kandungan Croquettes di:
Tumis bahan perasa yang licin sehingga aromatic
Kacau dalam cendawan, kicap manis, saderi
Angkat, dicincang halus
Ambil satu sudu adunan kulit
Masukkan kandungan, gulung.
Upholsteri bahan:
Campurkan air tepung & sagu
Celup croquette ini dan kemudian golekkan di dalam menjadi serbuk roti
GORENG sehingga masak
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda