Resepi kari Kentang
KARI KENTANG
Untuk hidangan 6
Bahan-bahan:
1 pound kentang saiz kecil, dikupas;
500 cc santan dari kelapa 1 bijirin;
1 sudu teh kunyit lobak;
5 ulas bawang putih cincang;
1 keping bawang dicincang;
3 keping untuk lada merah dicincang coarsely;
3 keping untuk lada hijau yang dicincang coarsely;
1 sudu teh lobak halia;
serbuk ketumbar 1 sudu besar;
¼ sudu teh serbuk jintan putih;
kulit kayu manis 1 cm
1 keping buah pelaga;
1 sudu teh segar alasan lada hitam serbuk;
1 sudu teh yang dicincang cilantro;
1 ½ sudu teh garam.
BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT KARI KENTANG:
Panaskan 2 camca besar marjerin, tumis bawang putih hingga masak, masukkan bawang, kacau sehingga bawang berwarna clear dan agak dibakar;
Meletakkan semua bahan, kacau-duk dan mendidih kemudian mengurangkan haba. Topeng sehingga kentang yang dimasak, garam dan gula secukup rasa;
Tabur daun ketumbar dicincang, kari kentang bersedia berkhidmat.
Untuk hidangan 6
Bahan-bahan:
1 pound kentang saiz kecil, dikupas;
500 cc santan dari kelapa 1 bijirin;
1 sudu teh kunyit lobak;
5 ulas bawang putih cincang;
1 keping bawang dicincang;
3 keping untuk lada merah dicincang coarsely;
3 keping untuk lada hijau yang dicincang coarsely;
1 sudu teh lobak halia;
serbuk ketumbar 1 sudu besar;
¼ sudu teh serbuk jintan putih;
kulit kayu manis 1 cm
1 keping buah pelaga;
1 sudu teh segar alasan lada hitam serbuk;
1 sudu teh yang dicincang cilantro;
1 ½ sudu teh garam.
BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT KARI KENTANG:
Panaskan 2 camca besar marjerin, tumis bawang putih hingga masak, masukkan bawang, kacau sehingga bawang berwarna clear dan agak dibakar;
Meletakkan semua bahan, kacau-duk dan mendidih kemudian mengurangkan haba. Topeng sehingga kentang yang dimasak, garam dan gula secukup rasa;
Tabur daun ketumbar dicincang, kari kentang bersedia berkhidmat.
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda