RESIPI PASTEL RAPAT

RESIPI PASTEL RAPAT

Untuk hidangan 8
BAHAN: PASTEL CAPS

850 gram kentang, kukus, mempuri;
2 camca besar tepung susu;
1 sudu besar mentega/marjerin;
½ sudu teh serbuk lada sulah;
½ sudu teh pala serbuk;
1 sudu teh garam;
75 gram keju parut;
1 telur untuk jenama.

KANDUNGAN MATERIAL TUDUNG PASTEL:

300 gram daging ayam rebus, otong dadu 1 cm;
350 cc stok ayam;
2 camca besar tepung susu;
10 bijirin daripada bawang merah, dihiris nipis;
3 ulas bawang putih mempuri;
150 g lobak merah, dipotong dadu 1 cm;
100 gram kacang, potong 1 cm;
3 camca besar kacang pis; beku
50 gram mi kaca, rendam dan potong 15 cm;
100 gram cendawan, rendam dan kemudian dengan telinga; \ 1/2 sudu teh dikisar halus lada;
1 sudu teh garam;
gula 1 sudu teh zarah.

CARA UNTUK MENCIPTA SEBUAH TUDUNG PASTEL:
Doh ditutup:

Campurkan kentang yang dan bahan-bahan lain, menyediakan yang tahan haba dengan saiz pinggang 15 x 22 cm. gris hidangan dengan memasak minyak;
Tuangkan adunan ke dalam hidangan dan meratakan;
Biarkan hirisan telur rebus di atasnya jika seperti perlindungan maka dengan donan kentang;
Berus teluryang kuning yang bercampur dengan mentega 1 sudu besar marjerin menjadi cair kemudian Bakar sehingga masak.

Doh kandungan:

Tumis bawang putih dalam 2 camca besar marjerin sehingga wangi dan kemudian masukkan bawang merah;
Selepas wilting, masukkan semua bahan kecuali mi kaca. Masak di atas api sederhana sehingga ia kering keluar sedikit, memberi kaca Mee, Gaul rata dan alih keluar dari Neraka.
Pastel tudung sedia berkhidmat.

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us