RESePI PUDING KENTANG COKLAT
RESIPI PUDING KENTANG COKLAT
Untuk hidangan 8
Bahan-bahan:
500 gram kentang sudah kukus dan lecek; lur;
175 gram gula Pasir halus;
125 g campuran buah-buahan kering Andainya;
50 g tepung;
75 g mentega;
4 camca besar susu pekat cukup;
¼ sudu teh garam;
2 sudu teh lemon parut;
2 telur;
2 kuning telur;
Untuk jenama marjerin.
SALUTAN COKLAT:
gelatin 1 paket putih;
150 gram gula cair;
500 cc susu segar;
25 g Koko powder;
2 putih telur dipukul stiffly;
BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT PUDING KENTANG COKLAT:
Kandungan:
Menggabungkan kentang, tepung, mentega, susu, garam dan juga oren kulit buah daripada lemon. Kacau dan kemudian ketepikan;
Mengalahkan dalam gula sehingga ia thickens, msukkan adunan kentang, kacau baik, Biar Cucian buah-buahan yang direndam dengan n rum, kacau. Tuangkan adunan ke dalam pinggang tahan haba yang sudah Berlumur marjerin, kukus dalam pengukus yang sudah dipanaskan terlebih selama 30-40 minit, mengangkat kemudian berehat.
PUDING COKLAT LAPISAN KENTANG:
Membawa ke mendidih serbuk gelatin, gula, susu dan coklat sambil dikacau dan angkat dan biarkan ia suam sedikit di dalam negeri;
Sementara itu, pukul putih telur sehingga sengit, kacau dalam gelatinous adunan sedikit hingga habis sambil terus jatuh, tuangkan adunan ke dalam bahagian atas kentang tersebut dan kemudian berehat.
Nasib baik, Mudah-mudahan ini kentang coklat resipi puding
Untuk hidangan 8
Bahan-bahan:
500 gram kentang sudah kukus dan lecek; lur;
175 gram gula Pasir halus;
125 g campuran buah-buahan kering Andainya;
50 g tepung;
75 g mentega;
4 camca besar susu pekat cukup;
¼ sudu teh garam;
2 sudu teh lemon parut;
2 telur;
2 kuning telur;
Untuk jenama marjerin.
SALUTAN COKLAT:
gelatin 1 paket putih;
150 gram gula cair;
500 cc susu segar;
25 g Koko powder;
2 putih telur dipukul stiffly;
BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT PUDING KENTANG COKLAT:
Kandungan:
Menggabungkan kentang, tepung, mentega, susu, garam dan juga oren kulit buah daripada lemon. Kacau dan kemudian ketepikan;
Mengalahkan dalam gula sehingga ia thickens, msukkan adunan kentang, kacau baik, Biar Cucian buah-buahan yang direndam dengan n rum, kacau. Tuangkan adunan ke dalam pinggang tahan haba yang sudah Berlumur marjerin, kukus dalam pengukus yang sudah dipanaskan terlebih selama 30-40 minit, mengangkat kemudian berehat.
PUDING COKLAT LAPISAN KENTANG:
Membawa ke mendidih serbuk gelatin, gula, susu dan coklat sambil dikacau dan angkat dan biarkan ia suam sedikit di dalam negeri;
Sementara itu, pukul putih telur sehingga sengit, kacau dalam gelatinous adunan sedikit hingga habis sambil terus jatuh, tuangkan adunan ke dalam bahagian atas kentang tersebut dan kemudian berehat.
Nasib baik, Mudah-mudahan ini kentang coklat resipi puding
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda