Resipi memasak sate daging ayam
Sate ayam masak resipi-bagi anda yang ingin memberi sesuatu yang istimewa untuk keluarga, pasti ia akan sentiasa menyediakan yang terbaik untuk mereka. Salah seorang daripada mereka ini dapat masak juga dan memberikan hidangan menu yang lazat untuknya. Kerana kesempatan ini resepimasakan123.blogspot.my ingin berkongsi maklumat preskripsi anda tentang cara-cara membuat Satay ayam daging yang dapat memberikan anda idea untuk membuat hidangan untuk keluarga
Resipi bagaimana untuk membuat sup pada masa ini, dalam proses menjadikan pinggan pasti bahan bahan Nya adalah salah satu faktor utama. Bahan-bahan segar akan memberikan anda rasa yang lazat pada hidangan anda. Untuk itu sebelum anda perlu memilih bahan-bahan dengan sempurna sebelum memasak. Untuk maklumat mengenai resipi membuat ia Marilah kita merujuk kepada bersama
Info Satay ayam resipi hidangan
Resipi Satay ayam
Sate ayam daging yang diproses dibuat kemudian dibakar dan dihidangkan bersama sos menghasilkan rasa yang khas. Tertanya-tanya? Satay dihidangkan bersama lontong yang sesuai.
Bahan-bahan/rempah ratus:
ayam 1/2, mengambil daging, dipotong dadu
kicap manis 1 sudu besar
2 camca besar minyak masak
Lidi
Halus bahan perasa:
3 bijirin daripada bawang merah, dihiris nipis, goreng
bawang putih 1 cengkih
2 sudu teh ketumbar, panggang
1/8 sudu teh jintan putih, panggang
2 pecans panggang, bijirin
1/2 cm halia
1/2 sudu teh garam
1 1/2 camca teh gula perang com
Bahan-bahan yang baik-baik saja:
150 gram kukus tempeh, mempuri
2 ulas bawang putih
5 butir bawang merah
3 keping kerinting cili merah
1/2 sudu teh garam
1 1/2 camca teh gula perang com
500 ml air
Cara pemprosesan:
Melambungkan bersama-sama ayam, kicap manis, memasak minyak dan sebati. Sejukkan 30 minit.
Tusuk dalam ayam tusuk ke Lidi. Menulis sambil dioles bahan perasa selebihnya sehingga masak.
Sos: mempuri bawang putih, bawang, cili merah, garam, dan kerinting gula perang.
Tambah tempeh. ADUN rata. Tuang air. Masak sehingga selesai.
Hidangkan Satay bersama sos.
bagi 21 tusuk
Resipi bagaimana untuk membuat sup pada masa ini, dalam proses menjadikan pinggan pasti bahan bahan Nya adalah salah satu faktor utama. Bahan-bahan segar akan memberikan anda rasa yang lazat pada hidangan anda. Untuk itu sebelum anda perlu memilih bahan-bahan dengan sempurna sebelum memasak. Untuk maklumat mengenai resipi membuat ia Marilah kita merujuk kepada bersama
Info Satay ayam resipi hidangan
Resipi Satay ayam
Sate ayam daging yang diproses dibuat kemudian dibakar dan dihidangkan bersama sos menghasilkan rasa yang khas. Tertanya-tanya? Satay dihidangkan bersama lontong yang sesuai.
Bahan-bahan/rempah ratus:
ayam 1/2, mengambil daging, dipotong dadu
kicap manis 1 sudu besar
2 camca besar minyak masak
Lidi
Halus bahan perasa:
3 bijirin daripada bawang merah, dihiris nipis, goreng
bawang putih 1 cengkih
2 sudu teh ketumbar, panggang
1/8 sudu teh jintan putih, panggang
2 pecans panggang, bijirin
1/2 cm halia
1/2 sudu teh garam
1 1/2 camca teh gula perang com
Bahan-bahan yang baik-baik saja:
150 gram kukus tempeh, mempuri
2 ulas bawang putih
5 butir bawang merah
3 keping kerinting cili merah
1/2 sudu teh garam
1 1/2 camca teh gula perang com
500 ml air
Cara pemprosesan:
Melambungkan bersama-sama ayam, kicap manis, memasak minyak dan sebati. Sejukkan 30 minit.
Tusuk dalam ayam tusuk ke Lidi. Menulis sambil dioles bahan perasa selebihnya sehingga masak.
Sos: mempuri bawang putih, bawang, cili merah, garam, dan kerinting gula perang.
Tambah tempeh. ADUN rata. Tuang air. Masak sehingga selesai.
Hidangkan Satay bersama sos.
bagi 21 tusuk
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda