resepi masakan kampung-Resepi masakan opor ayam kampung

Mendengar perkataan ayam opor, sudah tentu sudah biasa ke telinga kami. Dan tidak syak lagi otak kita dengan serta-merta bayangkan makanan yang lazat sesuatu, yang sudah tentu membuatkan perut kami menjadi lapar dan Bilakah memakanya rasa selera makan kita akan bertambah. Memanga banyak cara-cara untuk memupuk ayam kampung untuk hidangan yang lazat untuk menu yang diserahkan kepada keularga. Tetapi saya suka menu dengan ini orang lain selain ayam Kuah yang lazat, ditambah pula dengan diari opor tempahan tidak kurang enak apabila dimakan.
Bagi mereka yang ibu-surirumah yang mempunyai hobi dalam masak-memask, anda boleh mencuba salah satu masakan yang satu ini. Itulah bagaimana untuk membuat kari ayam A dengan tender dan Delicious sebagai salah satu pilihan untuk makanan yang dihidangkan kepada keluarga atau apabila terdapat peristiwa di kedua-dua keluarga arisan peristiwa atau acara penting yang lain. Jadi perbincangan kita dilated di mana-mana yang ia akan menjadi baik, sila lihat hanya bagaimana untuk membuat kari dengan ayam yang tender dan lazat.

Resepi Opor ayam yang Tender dan lazat bahawa kita berkhidmat di bawah pada berkhidmat dengan satu hidangan daripada 8 orang yang mempunyai nilai kalori 240 sebiji.

Bagaimana untuk membuat kari ayam A dengan tender dan Tasty
Bagaimana untuk membuat kari ayam A dengan tender dan Tasty
Bahan-bahan: Ayam kari

4 sudu besar minyak untuk sautéing
2 tangkai Serai, bahagian putih cabutan, memarkan
5 Bahasa lime daun
3 keping daun bay
2 ekor ayam pelbagai memotong masing-masing kepada bahagian-bahagian 4
1 1/2 kelapa parut, bijirin, dihimpit ke satu 250 ml tebal santan dan
1 1/2 L nipis santan

Pes rempah:

3 SUDU ketumbar, zarah panggang
1/2 tsp ground cumin, panggang
Granules bersama 2 sudu teh lada sulah
6 bijirin pecans, goreng
galingale 3 cm
3 cm lengkuas
100 g merah bawang
5 ulas bawang putih
2 sudu kecil garam
2 sudu besar gula perang com

Bagaimana untuk membuat kari dengan ayam

Panaskan minyak, tumis bahan perasa halus, Serai, daun limau dan daun bay. Kacau-kacau sehingga aromatic.
Kacau dalam ketulan daging ayam, kacau-kacau sehingga ayam adalah sengit.
Masukkan santan yang nipis, masak sentiasa atas api sederhana sehingga mendidih dan ayam tender.
Menambah tebal santan mendidih, kacau sekali-sekala. Mengurangkan haba, masak hingga santan agak berminyak.
Opor ayam telah sedia untuk dihidangkan.

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us