Resipi untuk membuat sate Padang Pariaman

Resipi untuk membuat sate Padang Pariaman – membuat masakan yang lazat adalah seperti lukisan. Ia juga seolah-olah menjadi satu cabaran apabila kita masukkan pelbagai perisa-perisa masakan yang dicipta. Pada masa ini Info resepimasakan123.blogspot.my masakan yang anda ingin berkongsi koleksi memasak resipi yang mungkin dapat menambah wawasan anda yang suka hobi kuliiner. Berikut adalah resipi untuk membuat sate Padang Pariaman anda mungkin mahu memasak untuk ahli keluarga di rumah

Membuat masakan ini memerlukan ketepatan dalam proses bumbunya mengkompaun. Jadi keputusan yang enak dan lazat. Jangan bimbang untuk membuatnya kerana kami mengemas kini maklumat ini dengan lengkap untuk anda

Ramuan resipi membuat sate Padang Pariaman
Resipi untuk membuat sate Padang Pariaman

Ternyata bahawa satay padang mempunyai banyak kawan variasinta. Walaupun sama tetapi ia mempunyai cara sate padang panjang, sate padang pariaman dan padang bandar satay mempunyai perbezaan. setiap. Kali ini kita cuba untuk membuat sate padang Pariaman.

Bahan-bahan/rempah ratus:

250 g lembu usus, direbus, dipotong 3 cm
300 gram daging brisket
1250 ml air
2 helaian daun kunyit
1 stalk Serai, mengambil beliau memarkan putih,
1 keping asam kandis
40 gram tepung beras dan air 50 ml, membubarkan untuk thickener yang
kira-kira 25 gram kacang tanah dikupas, panggang, dicincang
2 camca besar bawang goreng untuk topping
buah-buahan 10 Lidi

Halus bahan perasa:

6 bijirin daripada bawang merah
6 padi merah besar
5 keping merah cayenne pepper
Tanah 1/2 sudu teh ketumbar
1 sudu teh lada sulah
1 sudu teh jintan putih
3 cm kunyit, dibakar
buah pelaga 2 keping
1 cm lengkuas
gula 1 sudu teh zarah
2 1/2 camca teh garam

Ahli kapal:

gelombang 2

Bagaimana untuk membuat:

Stew daging brisket dengan air sehingga masak dan lembut. Angkat. Potong kiub 2 × 2 cm.
Mengukur kaldunya 1000 ml.
Rebus daging bersama usus, licin rempah, daun kunyit, Serai, Asam dan kandis. Masak sehingga kaldunya dalam 500 ml lebih haba yang rendah.
Prick-prick daging, usus dan ganti pada Lidi tersebut. Sear hingga berbau harum.
Rebus sekali lagi seluruh rebus. Menebal dengan tepung beras. Masak sehingga ia meletup-letup.
Tambah kacang tanah tersebut. ADUN rata. Angkat.
Hidangkan perap sate bersama-sama dan sprinkling daripada bawang merah goreng.
Bagi 10 Lidi

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us