Resepi masakan Vegetarian Rendang Minang Melayu
Resepi masakan Vegetarian Rendang Minang Melayu
Bahan-bahan:
250 gr cendawan hioko
1 1/2 auns tepung susu
5 telur btr
3 cm halia mempuri
3 cm kunyit, Puri
5 cmlengkuas
1 sudu besar ketumbar
lbr 4 daun limau purut
5 biji cili merah yang kerinting
Cayenne Pepper 5 keping
3 cm kunyit
250 cc santan
Cendawan sup secukup rasa
garam dan lada sulah secukup rasa
Bagaimana untuk membuat:
RENDANG DAGING:
Rendam Semalamam cendawan, kemudian mempuri
Tambah telur, susu tepung dan garam, Gaul
Doh kukus sehingga masak
Potong adunan mengikut rasa dan kemudian GORENG sehingga keperangan, angkat dan longkang.
RENDANG DAGING
Mempuri padi, ketumbar dan kunyit.
Tambah sedikit minyak dan garam
Tumis bahan perasa yang lancar, Tambah santan, daun lengkuas dan limau nipis
Masak sebentar
Tambah daging cendawan, garam, lada sulah dan serbuk pala.
Masak sehingga bahan perasa mengentak dan meresap.
Angkat dan Hidangkan
Bahan-bahan:
250 gr cendawan hioko
1 1/2 auns tepung susu
5 telur btr
3 cm halia mempuri
3 cm kunyit, Puri
5 cmlengkuas
1 sudu besar ketumbar
lbr 4 daun limau purut
5 biji cili merah yang kerinting
Cayenne Pepper 5 keping
3 cm kunyit
250 cc santan
Cendawan sup secukup rasa
garam dan lada sulah secukup rasa
Bagaimana untuk membuat:
RENDANG DAGING:
Rendam Semalamam cendawan, kemudian mempuri
Tambah telur, susu tepung dan garam, Gaul
Doh kukus sehingga masak
Potong adunan mengikut rasa dan kemudian GORENG sehingga keperangan, angkat dan longkang.
RENDANG DAGING
Mempuri padi, ketumbar dan kunyit.
Tambah sedikit minyak dan garam
Tumis bahan perasa yang lancar, Tambah santan, daun lengkuas dan limau nipis
Masak sebentar
Tambah daging cendawan, garam, lada sulah dan serbuk pala.
Masak sehingga bahan perasa mengentak dan meresap.
Angkat dan Hidangkan
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda