Resepi sup Lotus Root
Resepi sup Lotus Root
Bahan-bahan:
1500 cc vegetarian bouillon
250 gr akar Lotus (dikupas)
gori 8 biji
1/2 sudu kecil garam
serbuk lada sulah secukup rasa
1 epal
1 labu putih
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Bahan-bahan: cili sos
1 cili merah (dihiris)
1 1/2 sudu besar kicap
Bagaimana untuk membuat:
Rebus dalam air
Masukkan Lotus root, labu, epal, gori, sup, dihiris bawang merah dan bawang putih, garam, dan lada sulah.
Rebus semua bahan selama 20-30 minit sehingga lembut Lotus root.
Hidangkan bersama sos cili.
Bagaimana untuk membuat Sengkel:
Berikan garam, serbuk lada sulah dan kicap
Masak selama 10 minit.
Angkat sengkelnya, dipotong menjadi kepingan.
Hidangkan sup dan sengkel di tempat-tempat yang berasingan
Berkhidmat bersama-sama dengan sos cili
Bahan-bahan:
1500 cc vegetarian bouillon
250 gr akar Lotus (dikupas)
gori 8 biji
1/2 sudu kecil garam
serbuk lada sulah secukup rasa
1 epal
1 labu putih
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Bahan-bahan: cili sos
1 cili merah (dihiris)
1 1/2 sudu besar kicap
Bagaimana untuk membuat:
Rebus dalam air
Masukkan Lotus root, labu, epal, gori, sup, dihiris bawang merah dan bawang putih, garam, dan lada sulah.
Rebus semua bahan selama 20-30 minit sehingga lembut Lotus root.
Hidangkan bersama sos cili.
Bagaimana untuk membuat Sengkel:
Berikan garam, serbuk lada sulah dan kicap
Masak selama 10 minit.
Angkat sengkelnya, dipotong menjadi kepingan.
Hidangkan sup dan sengkel di tempat-tempat yang berasingan
Berkhidmat bersama-sama dengan sos cili
0 komentar:
Post a Comment
Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda