Resepi sup Lotus Root

Resepi sup Lotus Root

Bahan-bahan:

1500 cc vegetarian bouillon
250 gr akar Lotus (dikupas)
gori 8 biji
1/2 sudu kecil garam
serbuk lada sulah secukup rasa
1 epal
1 labu putih
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih

Bahan-bahan: cili sos

1 cili merah (dihiris)
1 1/2 sudu besar kicap

Bagaimana untuk membuat:

Rebus dalam air
Masukkan Lotus root, labu, epal, gori, sup, dihiris bawang merah dan bawang putih, garam, dan lada sulah.
Rebus semua bahan selama 20-30 minit sehingga lembut Lotus root.
Hidangkan bersama sos cili.

Bagaimana untuk membuat Sengkel:

Berikan garam, serbuk lada sulah dan kicap
Masak selama 10 minit.
Angkat sengkelnya, dipotong menjadi kepingan.
Hidangkan sup dan sengkel di tempat-tempat yang berasingan
Berkhidmat bersama-sama dengan sos cili

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us