Resipi pisang Compote membuat Sweet Sweet dan Super lazat

Resipi pisang Compote membuat Sweet Sweet dan Super lazat

Resipi membuat Kolak pisang-pisang dan Yam adalah tumbuhan manis di mana buah-buahan boleh dalam bidang sukan ke dalam pelbagai jenis makanan, dari makanan, minuman, makanan ringan, kerepek, kek, compote dan banyak lagi boleh dibuat kedua-dua buah-buahan dan umbi-umbian yang satu ini. Sebenarnya membuat Compote itu tidak perlu menggunakan gabungan pisang manis, manis dengan hanya boleh menggunakan campuran lain.

Resipi membuat manis pisang dan ubi keledek Compote

Pisang buatan Compote atau hanya manis Compote manis juga boleh semasa, bergantung kepada citarasa masing-masing. Jika tidak suka manis manis kemudian boleh menggantikan mereka dengan ubi kayu atau kacang hijau, Semua terpulang kepada selera anda. Biar mati pada terlalu banyak kami bercakap lurus syer resipi membuat compote pisang manis manis dan mudah, yang sesuai dengan sempurna di laut dalam apa sahaja keadaan.

Resipi membuat manis pisang dan ubi keledek Compote

Bahan-bahan:
-250 gram gula
-750 SK air
-3 keping daun pandan
-250 g ubi keledek, dikupas, dihiris ke dalam bentuk dadu
-1/4 pisang kepok sikat atau boleh menggunakan 2 keping hirisan pisang tanduk, Peel Peel, bentuk pusingan-pusingan
-250 SK santan tebal (menggunakan bijirin 1/2 kelapa separuh lama jadi tidak berminyak)
-1 sudu kecil garam

Cara membuatnya:
1. sediakan kuali, rebus air dan tambah gula, daun pandan. Rebus sehingga gula larut, meningkatkan, membebankan santan tersebut agar jelas.
2. Masukkan pisang dan ubi ke dalam air gula, direbus sehingga tender dan manis manis pisangnya matang.
3. menambah tebal santan dan garam.
4. masak sambil terus kacau sehingga air yang mendidih kolaknya. 5. angkat naik dan siap di servis, penggunaan dalam panas rasa terbaik.

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us