Resipi membuat roti Murtabak gulung

Resipi membuat Roll unik

Bahan-bahan membuat roti Murtabak:

250 g tepung protin adalah
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/8 sudu teh serbuk vanila
1/4 sudu teh garam
35 gram gula
1 telur, dipukul
325 ml air

Topping bahan-bahan (satu hidangan):

gula 1/2 sudu besar zarah
1/2 sudu besar marjerin
2 sudu teh meises
1/4 sudu teh bijan panggang
1 sudu teh cuba minum air diringkaskan susu putih
50 gram keju cheddar parut

Cara-cara membuat roti lobak merah:

Ayakkan tepung, serbuk penaik, vanilla, garam, dan gula. Tambah telur. Mengalahkan averages itu.
Tuang air sedikit manakala melemahkan dengan kelajuan rendah hingga lembut. Sejukkan 1 jam.
Mengambil masa 75 gram doh. Tambah 1/8 sudu kecil serbuk penaik. ADUN rata. Tuang dalam kuali goreng kotak-kotak.
Biarkan hollow. Sow zarah gula. TOPI. Biarkan ia sehingga ia dimasak. Angkat.
Oles marjerin. Sow meises, bijan dan susu pekat manis penyebab. Letakkan keju yang pada satu hujung. Gulung.
Berus kulit beliau dengan marjerin.
Untuk 10 keping

0 komentar:

Post a Comment

Anda pasti dah buka Laman ini, di mana komen anda

Post Ads

 

Follow us